ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Φαγητό στο γραφείο; 3 εύκολες συνταγές για να γεμίσεις το bento σου!

Είναι πολύ όμορφο και φυσικά ευεργετικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας!  Μερικές φορές χρειαζόμαστε ένα απλό κίνητρο για να μας γίνει η φροντίδα συνήθεια.

– Γεύση και κομψότητα –  Να δυο κίνητρα που μπορούν να  κάνουν την καθημερινή μας διατροφή προτεραιότητα!

Στο κομμάτι της γεύσης έχουμε να προτείνουμε 3 συνταγές:

-1 brunch με σολωμό πλούσιο σε Ω3

-1 lunch με ζυμαρικά και φυτικές ίνες

-1 comfort  φθινοπωρινή σούπα με  φυτικό σίδηρο

Όσον αφορά στην κομψότητα τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, αφού όλα τα bentos μας είναι φτιαγμένα για όσους αγαπούν το στυλ και την πρακτικότητα! Εσείς απλά διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στη δίκη σας ιδιοσυγκρασία και καλή σας όρεξη!

Φαγητό στο γραφείο; 3 εύκολες συνταγές για να γεμίσεις το bento σου!Φαγητό στο γραφείο; 3 εύκολες συνταγές για να γεμίσεις το bento σου!Φαγητό στο γραφείο; 3 εύκολες συνταγές για να γεμίσεις το bento σου!

1. Κροκ σολωμού

(croque-salmon)

Φαγητό στο γραφείο; 3 εύκολες συνταγές για να γεμίσεις το bento σου!\

Συστατικά:

– 3 φέτες μαλακό ψωμί

– 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​τυρί

– 2 ή 3 φέτες καπνιστού σολομού

– σχοινόπρασο

– μια δόση χυμό λεμονιού

– λίγο βούτυρο

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ένα μικρό κύβο βουτύρου και φρυγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά τη μια πλευρά από την κάθε φέτα ψωμιού μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

Στη συνέχεια κόβουμε τα φρυγανισμένα  ψωμιά στη μέση, ώστε να σχηματίσουν τριγωνάκια.

Πλένουμε το σχοινόπρασο και το ψιλοκόβουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σχοινόπρασο και το φρέσκο ​​τυρί.

Απλώνουμε αυτό το μείγμα στη μη φρυγανισμένη πλευρά των φετών ψωμιού.

Προσθέτουμε σολομό, μια σταγόνα χυμό λεμονιού και κλείνουμε τα σάντουιτς.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, ρόκα ή σγουρό μαρούλι!

2.  Λαζάνια με σάλτσα από σέσκουλα

Φαγητό στο γραφείο; 3 εύκολες συνταγές για να γεμίσεις το bento σου!

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

6 μερίδες

Για τη σάλτσα:

1 κιλό σέσκουλο

2 κρεμμύδια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κιλό σάλτσα ντομάτας

100 ml νερό

2 κουταλιές της σούπας ξερή ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο

θυμάρι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

80 γρ βούτυρο

100 γρ αλεύρι

800 ml γάλα (ζωικό ή φυτικό)

1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

100 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Για τα λαζάνια:

300 γρ τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

100 γρ τριμμένο τυρί Έμενταλ

200 γραμμάρια ωμά φύλλα λαζάνια

Οδηγίες

Για τη σάλτσα:

Ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα (τους μίσχους και τα φύλλα).

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σέσκουλα με το ελαιόλαδο

σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 7 με 8 λεπτά.

Μόλις βγάλουν το νερό τους τα σέσκουλα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε

για 35 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Για τη μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις

μέχρι να  ενοποιηθούν καλά.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα -σε θερμοκρασία δωματίου- ενώ ανακατεύουμε

με ένα σύρμα.

Η μπεσαμέλ θα πήξει σταδιακά.

Μόλις ενσωματωθεί όλο το γάλα, το αφήνουμε να πήξει λίγο αν χρειάζεται.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα και

ανακατεύουμε καλά.

Για να στρώσουμε τα λαζάνια:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη Μοτσαρέλα και το Έμενταλ.

Ρίχνουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού ή Pyrex και

στη συνέχεια τοποθετούμε την πρώτη στρώση με ωμά λαζάνια. Ρίχνουμε άλλη

μια γενναιόδωρη στρώση σάλτσας ντομάτας και μετά το ένα τρίτο του

τυριού.

Επαναλαμβάνουμε: μια στρώση λαζάνια, μια στρώση σάλτσα, μια στρώση

τυρί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια, τη σάλτσα

ντομάτας, τη σάλτσα μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί.

Το βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία  σχάρα για 30 λεπτά.

Αν χρειαστεί ψήνουμε στο grill για 5 λεπτά για να γίνει το τυρί

τραγανό.

3.  Σούπα λαχανικών με κόκκινες φακές και ρεβύθια 

Φαγητό στο γραφείο; 3 εύκολες συνταγές για να γεμίσεις το bento σου!

Συστατικά:

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κοτσάνι σέλινου, ψιλοκομμένο

1 καρότο

200 με 300 ml ζωμό λαχανικών

200 γρ μαγειρεμένες ντομάτες,

ψιλοκομμένες

20 γραμμάρια κόκκινες φακές

1 κουταλιά σούπας ξύδι βαλσάμικο

1 πρέζα ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη

ρίγανη

1 κλωναράκι φρέσκο ​​βασιλικό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας ρεβίθια,

μαγειρεμένα

1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ

1 πρέζα σπόρους nigella

(μαύρο κύμινο)

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε

το σκόρδο και το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το

σέλινο και το καρότο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά,

ανακατεύοντας τακτικά. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών, τις

ντομάτες και τις φακές.  Αφήνουμε να πάρει μια βράση,

σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να

μαλακώσουν τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα με

βαλσάμικο, ζάχαρη, ρίγανη, προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.

Καλή σας απόλαυση!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.