Η Foekje Fleur σχεδιάζει πολύχρωμα προϊόντα που φαίνονται παιχνιδιάρικα με την πρώτη ματιά, αλλά στην πραγματικότητα εμπνέονται από κάτι σοβαρό: την περιβαλλοντική ρύπανση. Στοχεύει στη διάδοση της ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και παράγει προιόντα  όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς τη γη και τα ζώα και με δίκαιες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, είτε πρόκειται για Ρότερνταμ, Ντελφτ, Ιταλία, Πορτογαλία ή Κίνα.

Για τη συσκευασία συνεργάζεται με ταλαντούχους εικονογράφους και εκτυπώνει σε βιώσιμο χαρτί και χαρτόνι, για να κάνει κάθε προϊόν ένα τέλειο δώρο για τον εαυτό σας ή για οποιονδήποτε θέλει να προσθέσει χρώμα στην ζωή του.

the bottle vase project

Διαβάστε πως εμπνεύστηκε η designer Foekje Fleur το project με τα χρωματιστά βάζα:

«Το Bottle Vase Project ξεκίνησε σαν ιδέα από το πρόβλημα των  πλαστικών σκουπιδιών στον ποταμό Maas στο Rotterdam της Ολλανδίας Αφού διάβασα για την πλαστική σούπα σκουπιδιών που δημιουργείται στους ποταμούς, άρχισα να κοιτάζω πιο προσεκτικά το ποτάμι που διέσχιζε την πόλη μου και βρήκα πλαστικά απόβλητα που είχαν συσσωρευτεί εκεί από τη δεκαετία του 1960.

Δημιουργώντας ανθεκτικά πολύχρωμα βάζα από πορσελάνινα μπουκάλια, αντίγραφα του υλικού που βρίσκω, προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω αυτό το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα».

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως ξεκίνησε το project και τον τρόπο παραγωγής επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

the bottle vase project

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.