ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ιδέες για styling στο τζάκι.

Ιδέες για styling στο τζάκι.

Όλοι ξέρουμε ότι ο Φλεβάρης έχει τις  λιακάδες του, αλλά οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες είναι ακόμα στη θέση τους, οπότε εμείς  συνεχίζουμε να εστιάζουμε στους εσωτερικούς μας χώρους.

Ένα σημείο του σπιτιού που θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες είναι τα τζάκια και τι υπέροχο είναι να περνάς χαλαρές ώρες μπροστά τους.  Με ένα ποτήρι κρασί και ένα καλό βιβλίο, ατελείωτες συζητήσεις με καλούς φίλους,  οικογενειακές στιγμές με board games, βραδινό χουζούρεμα και τόσα, τόσα άλλα!

Ιδέες για styling στο τζάκι.

Σήμερα, σκεφτήκαμε ότι, αν είστε από τους τυχερούς που έχετε ένα τζάκι στο σαλόνι σας, θαμπορούσαμε να σας δώσουμε μερικές ιδέες styling για αυτό το σημείο!

Έχουμε μεγάλη αγάπη για τα τζάκια γιατί ομολογουμένως είναι από τα πιο δυνατά στοιχεία του καθιστικού. Ένα τζάκι μπορεί να υπογραμμίζει το κέντρο του χώρου, αλλά πως μπορείτε να το κάνετε να δείχνει πιο έντονο και ζωντανό;

Θα μπορούσατε να κρεμάσετε κάτι μεγάλο και δυνατό στο κέντρο το οποίο μπορείτε στη συνέχεια είτε να διαμορφώσετε με πράγματα από κάτω είτε όχι ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε να επιτύχετε.

Ένας εντυπωσιακός καθρέπτης ή ένα μεγάλο wall deco με φυσικό χόρτο είναι στοιχεία που από μόνα του φωνάζουν TADA!

Τώρα, αν υπάρχει ράφι από κάτω και θέλετε κάτι πιο γεμάτο μπορείτε να φτιάξετε μία σύνθεση μικρότερων αντικειμένων που να περιλαμβάνει κηροπήγια, κασπώ και άλλα deco objects.  Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι το κλασσικό συμμετρικό στήσιμο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα:  ένα ζεύγος γεωμετρικά κηροπήγια δεξιά και ένα εντυπωσιακό κασπώ με αναζωογονητική πρασινάδα αριστερά στο ράφι.

Aν προτιμάτε τo αντισυμβατικό και σίγουρα πιο παιχνιδιάρικο styling, τοποθετήστε πολλά αντικείμενα σε διαφορετικά ύψη, υφές και patterns. Ντανιάστε βιβλία και βάλτε στην κορυφή ένα μικρό κηροπήγιο, χρησιμοποιήστε σκούρα κασπώ με τραχιές υφές και βέβαια δώστε statement και φωτοσκιάσεις  με μια ιδιαίτερη table lamp.

Φυσικά μπορείτε να κρεμάσετε πάνω από το τζάκι ένα Artwork ή ένα Poster που σας αρέσει και ακτινοβολεί την προσωπικότητά σας.  Μία απλή επιλογή, που αν στο θέμα των εικαστικών έχει κάποιο από τα χρώματα του χώρου (επίπλου, γλυπτού, χαλιού κα), το αποτέλεσμα θα μεγεθύνει- τονώσει-το χρώμα έξυπνα και σίγουρα θα “δέσει” χρωματικά και σχεδιαστικά όλα τα αντικείμενα του χώρου.

Μία άλλη σκέψη είναι να τοποθετήσετε πάνω στο τζάκι μία όμορφη στρογγυλή ραφιέρα  σε φυσικό υλικό και χρώμα που θα ζεστάνει οπτικά το χώρο  κάνοντας τον πιο φιλικό και «στρογγυλό».  Οπωσδήποτε δείτε αυτή την επιλογή που ομολογουμένως έχουμε δοκιμάσει αρκετά και πάντα το αποτέλεσμα μας δικαιώνει!  Αν το τζάκι σας είναι αρκετά πλατύ ή ψηλό μπορείτε να δημιουργήσετε και μία μεγαλύτερη σύνθεση με 2 ραφιέρες (γιατί όχι,  και διαφορετικές) σε ασύμμετρο στήσιμο.

Επίσης, πολύ καλή επιλογή με κυκλικά σχήματα, λάμψη αλλά και χρωματιστές βελούδινες υφές είναι οι στρογγυλοί βελούδινοι καθρέπτες  της συλλογής μας.  Εμείς  λατρεύουμε το αποτέλεσμα που βγάζουν!  Σκεφθείτε και αυτή την πρόταση, είναι πραγματικά εξαιρετική για το αυτό το σημείο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.